Foto: NotrucksNolife, genrebild

Girteka Logistics storsatsar i Storbritannien

Girteka Logistics redo för storsatsning på den brittiska transportmarknaden trots osäkerhet kring Brexit. Eventuella problem kommer att bli kortvariga, anser man.

Girteka Logistics är alltså redo för att kraftfullt flytta fram sina positioner i Storbritannien trots risken för ett tillfälligt kaos om det skulle bli en ”no-deal” Brexit.
– Vi ser Brexit som en enorm potential och vi vill verkligen komma in på den brittiska marknaden, säger Kristian Kaas Mortensen, strategisk chef och kommunikationsansvarig på Girteka Logistics.

I pressmeddelandet, baserat på en artikel i Financial Times, säger han vidare att enda anledningen till att de inte satsar mer just nu, är osäkerheten just nu. Så snart alla oklarheter undanröjts, kommer de att öka kapaciteten där.

I motsats till många andra, förväntar sig Girteka efter Brexit inga större problem vid hamnar som exempelvis Dover.
– Eventuella problem bör bli kortvariga eftersom när det blir brist på varor som exempelvis mediciner och mat, kommer man att finna lösningar, säger han.

Logistikbranschen är mycket fragmenterad med de tio största aktörerna som kontrollerar endast 10 procent av EU:s vägtransportmarknad. Han säger att ett genomsnittligt EU-åkeri äger ungefär sju lastbilar, medan Girteka siktar på att ha 10 000 fordon 2021.

Han säger vidare att de har stor erfarenhet av att korsa gränser mellan EU och länder utanför EU, inklusive gränserna mellan Ryssland, Schweiz och Ukraina.
– Gränspassager är inte ett problem och den brittiska gränsen kommer inte att vara svårare än någon annan EU-gräns, avrundar Kristian Kaas Mortensen.


Om artikeln

Publicerad: 2019-09-10 10:01
Kategori: Nyheter
Taggar: Brexit EU Girteka Litauen Storbritannien Vägtransporter