Cwmbran Magistrates Court Foto: John Grayson

Företag bötfällt när anställd föll från lastbil

Ett företag har fått böter på totalt 9 400 pund efter att en av deras anställda föll från en lastbil medan han lossade den i South East Wales.

Mannen fick flera frakturer efter fallet som skedde i Braithwaite Engineers i Riscas lokaler i Monmouthshire i oktober 2017, läser vi i Commercial Motor.

Cwmbran Magistrates Court fick höra om mannens skador vilka inkluderade bland annat sprickor i huvudet, revbenen, axelbladet och fingrarna. Skadorna ledde till att den anställde inte kunde arbeta under fem månader.

En utredning gjord av Health and Safety Executive (HSE), fann att företaget, som tillverkar bland annat vattenlagringstankar i stål, inte lyckats ge anställda lämpliga och tydliga instruktioner samt utbildning så att personalen på ett säkert sätt kan röra sig på och runt lastbilarna.

Braithwaite Engineers erkände sig skyldiga till att ha åsidosatt lagen om hälsa och säkerhet på arbetet och fick därför ersätta den anställde för dennes kostnader och inkomstbortfall med 1 680,75 pund till den anställde. Totalsumman för företaget landar då på 9 400 pund.

HMS-inspektör Will Powell.
– Fall från fordon kan förbises av arbetsgivare när de bedömer risker kring arbete på höjd. Enkla åtgärder skulle ha förhindrat denna olycka, säger han.

Om artikeln

Publicerad: 2019-09-16 12:40
Kategori: Nyheter
Taggar: Böter domstol Fallolycka Lastbil