Lastbilen är ett samarbete mellan Volvo Lastvagnars design-team och Björn Gelotte från In Flames. Foto: Volvo Lastvagnar AB Lastbilen är ett samarbete mellan Volvo Lastvagnars design-team och Björn Gelotte från In Flames. Foto: Volvo Lastvagnar AB

Köpläge för In Flamesfans när ”Swedish Metal” säljs på auktion

”Swedish Metal”, lastbilen som togs fram i samarbete med Björn Gelotte från In Flames, söker nu en ny ägare. Försäljningen innebär en möjlighet för Volvo Lastvagnar att stärka arbetet med trafiksäkerhet, i linje med sina kärnvärden, och auktionerar därmed ut den unika lastbilen på Tradera. Volvo Lastvagnar avsätter var femte krona av försäljningspriset till trafiksäkerhet för barn.

Den unika Volvo FH16-lastbilen, som går under namnet Swedish Metal, såg dagens ljus i samband med Sweden Rock Festival 2018.

Lastbilen var ett samarbete mellan Volvo Lastvagnars design-team och Björn Gelotte från In Flames. Lastbilen är en hyllning till både Volvos rötter och till hårdrocken.
– Förra året hade jag nöjet att designa en Swedish Metal FH16 tillsammans med Volvo Lastvagnar. För att Volvo älskar metal. Och många metal-fans älskar Volvo, säger Björn Gelotte.

Lastbilen har många unika detaljer. Övre halvan av hytten är klädd i svart läderimitation, och den undre delen pryds av grafik av kablar i olika metallicfärger. Björn Gelotte hämtade sin inspiration från hårdrocksvärlden – en scen med högtalare och ett virrvarr av sladdar.

Inne i hytten är tanken att man ska få känslan av att kliva in i en rock-lounge. På insidan av dörrarna, sätena och på gardinerna finns In Flames logo och andra symboler som andas heavy metal.
– En av tankarna var att kittla människans tre sinnen syn, känsel och hörsel, så lastbilen har också ett bra ljudsystem, säger Nigel Atterbury, grafisk designer på Volvo Lastvagnar.


På väggen bakom förarsätet
hittar vi en Björn Gelotte edition gitarr, en Epiphone Custom Les Paul.
– Ta fram gitarren. Spela några riff. Och njut av lastbilen, den är grym, säger Björn Gelotte.

Swedish Metal-lastbilen kommer att säljas på online-auktion hos Tradera med start 30 augusti. Auktionen pågår till 20 september kl. 12.

Det är första gången Volvo säljer en lastbil på detta sätt. Utgångspriset är 1 krona och var femte krona av försäljningspriset kommer att gå till ett projekt för trafiksäkerhet för barn.

Den som köper Swedish Metal-lastbilen på auktionen kommer även att få en unik musikupplevelse, en personlig årsbiljett för entré till In Flames alla konserter i världen under 2020.

Med utbildningen Stanna Titta Vinka ger Volvo Lastvagnar barn möjlighet att bättre förstå hur man beter sig på ett säkert sätt i trafiken.

För 20 procent av pengarna från auktionen kommer Volvo dels hyra in personal för att besöka skolor i Sverige och utbilda i trafiksäkerhet, och dels köpa in och skänka utrustning till skolor för att de ska kunna utbilda i trafiksäkerhet. Allt för att så många som möjligt ska utbildas i hur samspelet i trafiken blir bättre och säkrare för alla.

För mer information om auktionen av Swedish Metal – klicka här

Se när Björn Gelotte kickar igång auktionen – klicka här

För mer information om Stanna, Titta, Vinka – klicka här

Om artikeln

Publicerad: 2019-08-30 12:15
Kategori: Nyheter
Taggar: Auktion Swedish Metal Trafiksäkerhet Utbildning Volvo Lastvagnar