Utbildning

Listar alla artiklar taggade med: Utbildning

En helt ny utbildning i kontroller av såväl den nationella som den internationella yrkestrafiken genomfördes i Karlstad under förra veckan.

Tunga gruppen i region Bergslagen har ”vässat klorna”

Your Image Description
I samband med att regeringen satsade de så kallade ”cabotagemiljonerna” (som försvann), för att utbilda fler yrkestrafikgrupper i kontroller av nationella och internationella yrkesmässiga transporter, utbildades knappt 400 poliser. Utbildningen gav inte det resultat man hoppats på, men nu har en ny utbildning tagits fram. Trafikpoliser och bilinspektörer i region Bergslagen var först med att få ta del av den nya och mer omfattande utbildningen.
”Att ha denna Tevva i vår verkstad kommer verkligen att hjälpa till att kontextualisera elevernas kunskap och förbättra deras lärandeupplevelse och förståelse för elbilsteknik", säger Lisa Bingley, verksamhetschef för MTI.

Batterielektriska Tevva testas på MTI

Trots att Tevva just nu har lämnat in en stämningsansökan mot ElectraMeccanica som avbröt deras fusion, går det framåt för Tevva. Studenter och lärlingar vid MTI (MIRA Technology Institute) har precis tagit emot en helt ny ellastbil för att hjälpa studenterna att ta in den senaste elfordonstekniken. Den 7,5 ton stora Tevva batterilastbilen är befinner sig på MTI:s toppmoderna verkstad och kommer att vara direkt tillgänglig för varje elev så att de kan se hur tekniken fungerar i praktiken.