Utbildning

Listar alla artiklar taggade med: Utbildning

Åk 1-eleven Edith Jauhiainen (i mitten) fick klippa invigningsbandet som symbol för att transportprogrammet nu finns som inriktningsval. Till vänster syns Börje Rytiniemi, barn och utbildningsnämndens ordförande och till höger tf. skolchef Katarina Lindberg.

Högtidsdag när transportinriktningen invigdes i Övertorneå

I veckan höll Övertorneå kommun tillsammans med Gränsälvsgymnasiet och samarbetspartnern Utbildning Nord en liten ceremoni på Gränsälvsgymnasiet för att uppmärksamma att Fordon -och transportprogrammet utökats med den så länge efterlängtade transportinriktningen. Invigningen skedde i närvaro av de 15 elever, fyra tjejer och elva killar, som börjat åk 1 på Fordons- och transportprogrammet och som till åk 2 ska välja inriktning och konkurrera om de åtta platserna på transportinriktningen.
Foto: Circle K

Storstadsbor sämst på att köra bil med släp

Förvisso handlar den här artikeln om släpkörning med personbilar, men troligtvis är igenkänningsfaktorn hos yrkesförarna stor. Kanske i synnerhet under semesterperioden då antalet husvagnar på vägarna ökar dramatiskt.
Vad tycker svenskarna egentligen om att köra bil med släp? Och vad är det som får så många att tycka det är svårt? Circle K har undersökt attityden till bilsläp bland bilförare över hela landet och resultatet är tydligt. Storstadsborna undviker släpet mer än de som bor på mindre orter och män har rejält mer självförtroende än kvinnor när det gäller att köra med släpet på.