England överväger begränsade körkort för nya förare

Den brittiska regeringens överväger att införa åtgärder för nyblivna körkortsinnehavare för att göra Englands vägar säkrare. Åtgärder som bland annat kan innebära att nya förare inte får köra visa tider på dygnet.

RAC:s Nicholas Lyes.
– Unga förare är tyvärr överrepresenterade i trafikolyckor varför vi välkomnar planer på att förbättra deras säkerhet, säger han. Ett graderat körkort har fördelen av att ge mer kontrollerade förhållanden medan man lär sig att köra.

Han anser dock att begränsningarna måste balanseras så att det inte medför nackdelar för unga förare som exempelvis använder sitt fordon för att köra till nattarbete.
– Vi skulle verkligen välkomna en lägsta utbildningstid eller ett minsta antal utbildningstimmar, fortsätter han.

Han ser också avslutningsvis fördelar i att begränsa nya förare från att ha passagerare under vissa tider på dygnet och även en lägre gräns för alkohol och körning.

I exempelvis Australien och Nya Zeeland finns sedan tid tillbaka restriktioner av den sort som nu England tittar på. Bland annat att de inte får ha passagerare hur som helst. Tror du att graderade körkort med begränsningar för nya förare är något Sverige borde införa?


Om artikeln

Publicerad: 2019-07-18 15:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Alkohol Körkort Trafikolyckor Unga Förare