Best Transport köper Pilotene Transport

Best Transport expanderar igen och rycker allt närmare målsättningen att bli marknadsledande på snabba transporter i Norden. Under de senaste åren har företaget expanderat kraftigt i Sverige samtidigt som företaget etablerat sig i Danmark. Nu stärker företaget sin position även i Norge genom att förvärva Pilotene Transport AS.
Kim Foss, Best Transports affärsområdeschef i Oslo (t.v.), Hege Sofie M. Normann, vd på Pilotene.
Kim Foss, Best Transports affärsområdeschef i Oslo (t.v.), Hege Sofie M. Normann, vd på Pilotene.

Förvärvet av Pilotene Transport ger Best Transport en ännu starkare närvaro i Oslo-regionen och en signal om att Best Transport nu närmar sig målet att bli Nordens ledande aktör inom snabba och moderna bud-, distributions- och sista milen-uppdrag.

Niklas Knight, vd för Best Transport:
– När Pilotene Transport blir en del av Best Transport kommer vi få en bredare tjänsteportfölj och ökad kapacitet, vilket gör att vi stärker vårt kunderbjudande till våra B2B-kunder i Oslo-regionen, säger han.

Genom förvärvet kommer de under senare delen av 2019 och under 2020 att accelerera sina hemleveranserbjudanden till nordiska e-handlare, står det i pressmeddelandet.

Pilotene Transport har närmare 20 års erfarenhet inom transportbranschen och omsätter årligen cirka 12 miljoner norska kronor. Pilotenes vd Hege Sofie M. Normann, kommer att ingå i ledningsgruppen för Best Transport i Norge och ha rollen som administrativ direktör på Best Transport i Oslo.
– Genom att vi blir en del av Best Transport kommer våra kunder att få tillgång till en bredare tjänsteportfölj. Best Transport har dessutom, precis som Pilotene Transport, en uttalad miljöprofil, vilket jag vet att våra kunder uppskattar, säger Normann.

Om artikeln

Publicerad: 2019-05-21 14:52
Kategori: Nyheter
Taggar: Best Transport Ekonomi Företagsnyheter Pilotene Transport