Samskip ”avgörande” när Jula utvecklar logistiken

Europapendeln innebär att tågtrafik går direkt från det stora logistiknavet Duisburg i Tyskland till Falköping. Här har ett nytt samarbete med speditörsföretaget Samskip varit avgörande.

Jula Logistics har nu skrivit sitt första byggkontrakt och det är med Postnord det har skrivits.
– Kontraktet innebär att vi kommer att bygga en yta om totalt 10 000 kvadratmeter, varav cirka 2 500 kvadratmeter kommer att vara en logistikbyggnad med lager och kontor, säger Lennart Karlsson.

De ser det nya bygget som en milstolpe i utvecklingen av företaget och att det känns bra att deras första kund är Postnord som de anser stärker hela logistikområdet och att det ger stora möjligheter för kommande etableringar, som har behov av Postnords lösningar och tjänster.

Det är mycket som händer i snabb takt, men långsiktigt är utveckling av den nya så kallade ”Europapendeln” kanske den största nyheten.
– Europapendeln ger oss helt nya förutsättningar, den öppnar upp för att få tågtransporter direkt till Falköping för både Jula, Volvo och många andra kunder i regionen. Med den här lösningen blir Jula Logistics och Marjarp än tydligare en central hub för Västsveriges godsflöden, säger Lennart Karlsson.

Konkret innebär Europapendeln att tågtrafik går direkt från Duisburg i Tyskland till Falköping. Här har ett nytt samarbete med speditörsföretaget Samskip varit avgörande.


Potentialen för den nya
Europapendeln är minst lika stor som för containerpendeln som går mellan Göteborg och Falköping.
– Detta är med andra ord också en milstolpe i utvecklingen av Jula Logistics, säger Lennart Karlsson.

Ytterligare en storkund som nu använder Jula Logistics containerpendel är Volvo Cars. De kommer att använda pendeln för export av motorer. Det handlar om över 1 000 containrar under ett år.

För att möta efterfrågan på Jula Logistics hållbara logistiklösningar har man även påbörjat byggnation av två nya tågspår på Marjarp i Falköping, samt cirka 40 000 kvadratmeter rangeryta.
– Vi har med den snabba expansionen redan utmaningar med att tillgodose mer kunder. Därför behöver vi nu snabbt öka vår kapacitet, avrundar Lennart Karlsson.

Samskip förekommer inte sällan i våra artiklar i mindre positiva sammanhang. Vi kontaktar Jula för att fråga om deras samarbete med Samskip omfattar även kombitrafik med företaget.
– Nej, Jula Logistics förhållande med Samskip gäller endast tågpendeln, hälsar de.

Foto: Jula

Om artikeln

Publicerad: 2019-04-10 11:11
Kategori: Nyheter
Taggar: Företagsnyheter Jula PostNord Samskip