Postnordchefer lämnar företaget – ”behöver nytt ledarskap”

Postnord behöver nytt ledarskap. Därför får Håkan Ericsson, vd och koncernchef, lämna sin post. Postnords styrelse har utsett Annemarie Gardshol till tillförordnad koncernchef. Rekryteringen av en ny koncernchef inleds omedelbart. Likaså kommer företagets ekonomichef Gunilla Berg att lämna organisationen.

Brev- och paketmarknaden genomgår stora förändringar. Postnord behöver på ett flexibelt och effektivt sätt fortsätta ställa om från minskade brevvolymer till en växande paketmarknad och samtidigt säkerställa hög kvalitet och servicegrad.
– Som en konsekvens av accelererande marknadsförändringar behöver takten i Postnords omställningsarbete öka ytterligare. Samtidigt måste ett ökat fokus ligga på kärnverksamheten i respektive land, vilket är avgörande för att möta kundernas behov och möjliggöra långsiktig lönsamhet, säger Christian Jansson, ordförande i Postnord, i ett pressmeddelande.

Styrelsen och Håkan Ericsson har av den anledningen, gemensamt kommit fram till att det är dags för nytt ledarskap för Postnord. Företaget menar att Ericsson ”med sitt goda ledarskap” har genomfört ”betydande investeringar i bolagets växande paketaffär och samtidigt realiserat krävande kostnadsneddragningar”.

Nuvarande Sverigechef Annemarie Gardshol tillträder som tillförordnad koncernchef idag. Hon är med sin bakgrund inom Postnord väl insatt i kärnverksamheten och de utmaningar som bolaget står inför.

Gardshol kommer att kvarstå i sin nuvarande roll som vd för Postnord Sverige.
– Vår ambition är att fortsätta stärka vår ledande position i Norden, säger Annemarie Gardshol, tillförordnad koncernchef för PostNord.

Utöver detta kommer ledningsgruppen förnyas ytterligare med en tillförordnad CFO, Lena Larsson (för närvarande Head of Group Business Control), i och med att nuvarande ekonomichefen (CFO) Gunilla Berg också kommer att lämna organisationen.

Om artikeln

Publicerad: 2019-04-09 08:38
Kategori: Nyheter
Taggar: Ekonomi Företagsnyheter PostNord