Girteka öppnar nytt gigantiskt huvudkontor 2021

Förutom att vilja bli den största lastbilsflottan i Europa, har Girteka Logistics antagit en annan viktig utmaning. Ett modernt huvudkontor i bolaget Girteka Campus öppnas i Vilnius 2021. På 16 hektar byggs ett antal administrativa byggnader, lastbilscenter samt köp- och servicecenter. Girteka investerar cirka 60 miljoner euro i projektet.

Edvardas Liachovicius, vd för Girteka Logistics, säger att projektet blir en symbolisk markering av 25-årsjubileumet.
– Vi började med en enda lastbil och tre kollegor och har utvecklats till en av Europas ledande operatörer, säger han.

Han hoppas att de anställda ska trivas i de nya moderna lokalerna och att de ska uppmuntra till samarbeten både inom och utanför byggnaderna.

Girteka Campus kommer att ligga nära Vilnius flygplats och cirka 2 500 personer kommer att arbeta där. Parkeringsplatsen kommer att rymma 2 100 fordon, ett lastbilscenter och ett köpcentra på 4 000 kvadratmeter.

Projektet kommer att påbörjas under våren 2020 och ska vara inflyttningsklart sommaren 2021.

Designen på byggnaderna görs av det österrikiska företaget ATP Architects som är en av Europas största. De valdes ut i en internationell arkitekttävling med sex deltagare från länder som Österrike, Danmark, Storbritannien och Litauen. Alla representerade olika arkitektoniska skolor.

Vinnaren valdes av en panel som förutom Girteka Logistics, bestod av oberoende fastighetsföretag, kontorsexperter och arkitekter.

Om artikeln

Publicerad: 2019-04-17 16:05
Kategori: Nyheter
Taggar: Ekonomi Företagsnyheter Girteka