JOAB köper finska Prolift

JOAB Gruppen har den 18 februari via JOAB Finland Oy tecknat avtal om att förvärva verksamheten i Prolift Oy med tillträde 1 april 2019.

Köpet är en del av tillväxtstrategin för JOAB Gruppen och kompletterar koncernens verksamhet med påbyggnation av främst HMF-kranar samt en utökad servicemarknad i Finland.

Prolift Oy med cirka 10 anställda, är verksamma i Nurmijärvi cirka 3,5 mil norr om Helsingfors. Verksamheten har de senaste åren omsatt 35–40 miljoner SEK per år.

Köpet innebär stora möjligheter för JOAB att växa vidare i Finland.
– Vi kompletterar vår nuvarande finska verksamhet med avancerade byggnationer med HMF-kranar. Genom etablering i Helsingforsområdet kommer vi närmare många av våra kunder och förbättrar vår servicemarknad för hela vårt produktprogram som vi tror våra finska kunder kommer att uppskatta, säger Peter Olsson, VD för JOAB Gruppen.

Prolift bygger idag avancerade kundspecifika byggnationer.
– Med JOAB som ägare får vi större resurser att växa och utveckla verksamheten. Vi kommer att satsa ännu mer i befintligt segment och komplettera med JOAB:s övriga produktprogram, säger Vesa Hiekkanen, grundare av Prolift och som kommer kvarstå i verksamheten.

Om artikeln

Publicerad: 2019-02-26 13:49
Kategori: Nyheter
Taggar: Ekonomi Företagsnyheter Joab Prolift Oy