Till vänster Girtekas transportchef Donatas Načajus och till höger Vitalijus Dauksys, chef för Poznan Transport Division.

Girteka öppnar transportbas i Polen

Girteka Logistics har öppnat en ny transportbas i polska Poznan. Det är ett steg vidare mot målet att utöka företagets verksamhet till att ha 10 000 dragbilar och 20 000 förare senast 2021.

Donatas Načajus, transportchef på Girteka Logistics säger att man med etableringen stärker sitt transportnätverk i hela Europa.
– Vi planerar att ha mer än 300 dragbilar registrerade i Poznan i år och cirka 750 förare som kör dem, säger han.

Den nya basen i Poznan kommer att ha sin egen Driver Training Academy sär förare kommer att få utbildning för att utveckla säker och ekonomisk körning samt för att regelbundet uppdatera sina kunskaper, står det i pressmeddelandet. Liknande utbildningar finns sedan tidigare i Vilnius, Šiauliai och Smolensk.

Girteka Logistics ser Poznans läge som idealiskt på grund av närheten till den tyska gränsen och till A2 som är en av Europas huvudvägar.
– Dessutom har Poznan ett av Polens bästa tekniska universitet, vilket ger oss tillgång till en mängd transportledningsspecialister som studerar där, säger Donatas Načajus.

Om artikeln

Publicerad: 2019-02-21 12:03
Kategori: Nyheter
Taggar: Företagsnyheter Girteka Polen