Transport kritiserar S: ”Gått ett steg för långt”

Transportarbetareförbundets ordförande Tommy Wreeth uttalar sig i ett pressmeddelande om regeringsbildningen och säger: ”Att så totalt sälja ut det som är kärnan i vår rörelse, tryggheten för vanligt folk på arbetsmarknaden, är att gå inte bara ett steg för långt utan att också kliva snett, vricka foten och ramla ner i diket.”

Med anledning av talmannens nominering av Stefan Löfvén till statsministerposten, går Transportarbetareförbundets ordförande Tommy Wreeth ut med kommentarer i ett pressmeddelande.

Han säger att Socialdemokraterna sannolikt har gjort vad de bedömt vara nödvändigt i ett mycket svårt läge och han är fullt medveten om att i en förhandling får man aldrig allt man vill.
– Det är bra att Sverige nu ser ut att få en regering och det är bra att statsministern med största sannolikhet kommer att heta Stefan Löfven, säger han. Det som inte är bra är att priset för denna totala högersväng riskerar att bli alldeles för högt, för våra medlemmar och också för svensk arbetarrörelse.

Därför litar han nu på Vänsterpartiets misstroendelöfte som innebär att de kommer att göra allt för att arbetsrätten skall värnas och exempelvis återinförandet av avdragsrätt för fackföreningsavgiften kommer att lyftas under kommande mandatperiod.
– Transportarbetareförbundet kommer alltid att stå upp för våra medlemmar och deras villkor och vi kommer att fortsätta att ha en dialog med de partier som delar de värderingarna, säger Wreeth.

Med detta sagt, är han samtidigt lättad över att Sverige nu slipper en blåbrun regering som hade varit direkt förödande för vanliga arbetare.
– Men det kommer att bli en orolig tid för svensk fackföreningsrörelse framöver och därmed för socialdemokratin. Inte heller vi är någon dörrmatta, avrundar Tommy Wreeth.

Om artikeln

Publicerad: 2019-01-16 16:03
Kategori: Nyheter
Taggar: Politik Regeringsbildningen Transportarbetareförbundet