Efter röstningen idag: Beslutet om hur man går vidare skjuts upp

Dagens röstning i EU om de tre lagförslagen i mobilitetspaketet, ledde till en ny situation. Endast ett av de tre förslagen gick igenom. I de efterföljande diskussionerna, fattas inget beslut, förutom beslutet att träffas igen under nästa vecka. Tuffare löne- och cabotagekrav är fortfarande ett ”kanske”.

Att de tre förslagen inte alla gick igenom, skapade en unik situation på Parlamentet. Ska cabotagedelen, som gått igenom både här och i förra omröstningen, ensam tas upp och röstas om i Plenum i Strasbourg? Eller ska det räknas som ett paket och därmed måste allt bli klart innan Plenum?

Gruppledarna i Transportkommissionen har suttit i möte under en timme för att nå en lösning.
Nu meddelas det att det inte blir något beslut utan de ska träffas igen under nästa vecka.

Just nu är allt kring dagens omröstning fortfarande ett ”kanske”.

Läs även: Tuffare löne- och cabotageregler – kanske …

Om artikeln

Publicerad: 2019-01-10 15:12
Kategori: Nyheter
Taggar: Cabotageregler EU Mobilitetspaketet Omröstning Schysta villkor Utstationering