Girteka-förare misstänks för rattfylla efter olycka

Girteka: "Föraren hade tagit medicin"

Det var tidigt på tisdagsmorgonen den 11 december som ett ekipage från litauiska Girteka körde av vägen vid Storhallaren i Norge. Polisen kom till platsen efter en timme och fattade misstanke om att föraren var onykter.

I Hitra-Frøyes nyheter läser vi att under samtalet med chauffören, fattar polisen misstanke om att den 30-årige föraren som är rysk medborgare, eventuellt inte är nykter.
– De fick bekräftat sina misstankar genom ett utandningsprov på platsen, säger Solfrid Lægdheim, operativ chef på Trøndelags polisdistrikt till Hitra-Frøya.
Chauffören fick sedan lämna ett blodprov.

Girteka har en nolltolerans mot droger och alkohol och vid ett tidigare tillfälle i år då en förare kört av vägen onykter, bekräftade företaget att föraren sagts upp omgående.

Kommunikationsansvarige Kristian Kaas-Mortensen är på resande fot, men svarar snabbt när vi hör av oss.
– Föraren kan absolut inte ha varit berusad, säger han till oss. Det är en mycket duktig förare, men han hade tagit sin hjärtmedicin som påverkade testresultatet.


Kaas-Mortensen, säger att
föraren tidigare har berättat för dem om medicinen och Girteka har också fått kopior på förarens mediciner och annat, men att Kaas-Mortensen just nu inte vet namnet på medicinen det handlar om
– Vi kommer att kämpa på förarens sida i detta fallet, avrundar Kristian Kaas-Mortensen på Girteka.

Vi har inte kunnat nå ansvarig utredare i Norge och har därför inga uppgifter om exakt vad utandningsprovet visade. Blodprovet ska också analyseras.

De efterfrågningar redaktionen har gjort kring huruvida det finns hjärtmediciner som kan orsaka att testresultat felaktigt påvisar en berusning, ledde inte till någon bekräftelse av att så kunde vara fallet.

Då vi inte har tagit del av innehållet av förarens läkarintyg, mediciner och annat som rör hans hälsa, går det inte att utesluta att det kan finnas andra omständigheter, relaterade till hans hälsa, som kan ha påverkat testresultatet.

Proffs har därför anledning att återkomma i ärendet.

Bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Girteka, arkiv

Om artikeln

Publicerad: 2018-12-12 16:14
Kategori: Nyheter
Taggar: Girteka Norge Rattfylleri Transportfusket