2000 lastbilar klampades – för felparkering

Nära 2000 lastbilar har de senaste tolv månaderna blivit klampade i Ashford i Kent, Storbritannien. Det är dyrt, men ännu dyrare att få klampen upplåst. Speditörerna försätter sina förare i ovärdiga situationer trots att parkeringsproblemen är väl kända sedan tid tillbaka, säger de i videofilmen.

Vi har tidigare skrivit om storsatsningen på Ashford International Truck Stop som ger fler platser och omfattande faciliteter, men bristen på parkeringsplatser för lastbilar är fortsatt mycket stor och fordon som inte får plats på truckstoppet, tvingas stå utmed motorvägen och intilliggande vägar där det inte är tillåtet att stå.

Det kostar 35 pund att felparkera och tills summan är betald, klampas fordonet. För att klampen sedan ska låsas upp, måste ytterligare 150 pund betalas.

Christine Drury i Westwell socken säger att förfarandet är nödvändigt och att böter bekostar insatserna.
– Piskan är lika viktig som moroten, säger hon. Aktörerna känner till hur det är sedan länge, men säger bara till chauffören ”hitta någonstans att stå”.

Hon tycker att chaufförerna behandlas ociviliserat och berättar hur osmakligt det är att gå utmed platserna där lastbilarna står.
– Det stinker urin och det ligger väldigt mycket osmakliga saker på marken, säger hon. Förarna har en tuff tillvaro.


På platsen för videofilmen
, står just då ett antal lastbilar vars förare tar sin välförtjänta vila och de bryter inga restriktioner.
– Problemen uppstår när de behöver stå över natten och Ashford Truck Stop är fullt, säger reportern. Vart ska de då ta vägen?

Heidi Skinner på Freight Transport Association, FTA, säger att ekipage avvisas från truck stops som är överfulla, natt efter natt.
– Vi måste få fler parkeringsplaster för att underlätta för förarna att utföra det viktiga arbete de gör, säger hon.

Snart är expansionen av Ashford International Truck Stop färdig vilket kommer att ge ytterligare parkeringsplatser och faciliteter, men FTA menar att problemet bara flyttas till andra platser.

Jakten på felparkerare fortsätter fram till april nästa år. Då har Brexit genomförts och man förväntar sig ännu större problem för de olika kommunerna

Se hela videoinslaget från Asford här.

Foto: KMTV/Facebook

Om artikeln

Publicerad: 2018-11-08 15:34
Kategori: Nyheter
Taggar: Felparkering Klampning Storbritannien