1200 kilo hasch i lastbil med frukt

En lastbil kommer lastad! Med vad? Med frukt! Nej, inte bara med frukt den här gången. Det spanska ekipaget har mer än meloner och äpplen i lasten. Längst bak, mellan frukterna, finns 1200 kilo hasch. Transporten visar sig även vara en del i en större härva.

Den 26 juli stannar dansk polis ett ekipage på en väg i Odense och finner att 1200 kilo hasch gömts i lasten av frukt. Än en gång ser vi hur viktigt det är för organiserad brottslighet, att kunna transportera sina varor på våra vägar utan att störas.


En officer i danska Særlig Efterforskning Vest, som arbetar med organiserad brottslighet i västra Danmark, ligger på lur när lastbilen anländer till Fyn med den annorlunda lasten. Det leder till att två män från Spanien och en kvinna från Rumänien sätts i förvar.

Særlig Efterforskning Vest anhåller den 14 augusti även en 56-årig man från Sjælland med anknytning till narkotikaärendet. Den 15 augusti står han inför rätten i Aarhus, åtalad för att ha smugglat 1600 kilo hasch från Spanien till Danmark under februari månad 2018.

Hälften av det insmugglade haschet, har hämtats på en adress i Arden i Himmerland.

Prenumeration 2020-09

Enligt åtalet, har smugglingen skett i samarbete med de två spanska männen som nu står åtalade för händelsen i Fyn samt smuggling av 1600 kilo hasch i februari.

Anhållandet av den 56-årige mannen sker efter att Særlig Efterforskning Vest, med hjälp av Særlig Efterforskning Øst, i en koordinerad aktion gör husrannsakan i ett antal hus på norra Jutland, i Fyn och centrala och västra Sjælland.

I samband med detta, beslagtas ytterligare 17,5 kilo droger samt en summa på 260 000 danska kronor i kontanter.

VBG onspot

Aktionen som görs den 14 augusti, är en del av ett större narkotikaärende där stora mängder hasch har smugglats in till landet för att säljas på gatan.
-Vi fortsätter utredningen och utesluter inte att fler gripanden kommer att göras, säger polisinspektör Brian Olsen, chef för Særlig Efterforskning Vest.

Åklagarmyndigheten har begärt förhandling bakom stängda dörrar varför Særlig Efterforskning Vest, inte önskar ge mer information om ärendet.

Om artikeln

Publicerad: 2018-08-16 10:53
Kategori: Nyheter
Taggar: Frukttransport Hasch Lastbil Organiserad Brottslighet Særlig Efterforskning Smuggling