Stopp för lång last på Långeberga

Trafikanter som under tisdagen körde norrut på E6 mellan Malmö och Helsingborg, reagerade på en lastbil, vars last sköt ut en bra bit bakom flaket. Någon reagerade så pass att man ringde polisen.

Polisens ledningscentral skickar ut en patrull från ingripandeverksamheten (IGV), i folkmun ofta kallad ”ordningspolisen”. Poliserna, som kom från Lund/Landskrona, höll uppenbarligen med inringaren om att det såg lite märkligt ut och lotsar därför lastbilen till polisens kontrollplats vid Långeberga i Helsingborg, där trafikpolisen övertog ärendet.

Lasten bestod av byggnadsställningar. Överhänget gjorde att boggitrycket överskreds med 16 procent. Ovanpå allt, fick chauffören även veta att man måste märka ut den utskjutande lasten. Lastsäkringen beskriver polisen som ”horribel”.

Det hela slutade med att chauffören fick ta emot ett inbetalningskort om 3 000 kronor. Innan färden kunde fortsätta, fick delar av lasten lossas, omfördelas och därefter säkras – på rätt sätt.

Om artikeln

Publicerad: 2018-07-05 14:55
Kategori: Nyheter
Taggar: Helsingborg IGV Lastsäkring Trafikpolisen Trafiksäkerhet