Dennis Ericsson är instruktör på Best Academy och anser att trygghet och kunskap är grundstenar för att kunna göra ett bra jobb.Fotograf: Best Transport

Best Transport investerar – i chaufförer

Chaufförsbristen i transportbranschen ställer krav på branschens aktörer att investera i såväl nyrekrytering som befintliga förare. Nu är Best Transport först ut med att storsatsa på yrkesförarna genom sin nya förarutbildning Best Academy.

Bristen på yrkesförare är redan idag besvärande och behovet av fler förare, väntas öka ytterligare de kommande åren. För att hjälpa de åkerier som är anslutna till Best Transport att locka till sig, utveckla och behålla förare, satsar nu företaget på Best Academy. Det är en tvådagarsutbildning för yrkesförare genom vilken de även vill kvalitetssäkra verksamheten ytterligare och säkerställa att kunden får en god leveransupplevelse.

Utbildningen startade i Stockholm i april, nu kommer den i Malmö och fler orter väntar på att komma igång, säger Hanna Radoncic, marknadsansvarig på Best Transport.
– Vi har rekryterat Dennis Ericsson som utbildare, säger hon. Han har mångårig erfarenhet av distributionskörning och är duktig på att förmedla sina kunskaper.

Till sin hjälp har han ytterligare en person som har kontakten med åkerierna. Det hålls två kurser varje vecka. Dessa har hittills varit fullbokade och uppskattade av åkerierna.

Inför utbildningen, får samtliga chaufförer tillgång till en förarhandbok och får genomgå utbildningar i Best Academys digitala portal. Kursen fokuserar på allt från kundbemötande, regler, lokalkännedom, lära sig handdatorn till trafikpolicy. Dennis Ericsson åker även med eleverna ut till de större kunderna och sjukhusen de levererar till, för att de ska bekanta sig med miljöerna.

Varför menar ni att utbildningen entusiasmerar och håller kvar förare?
– Med större kunskaper, ökar tryggheten när de ska ut själva i verkligheten, säger Radoncic. De är bättre förberedda på vad som förväntas av dem och kan lättare hantera olika situationer.

Kontrollerar ni förarna som deltar i kurserna, att de har rätt behörigheter?
– Ja, det gör vi, säger Radoncic. Den biten är viktig och vi har även skickat hem en elev som inte uppfyllde kraven.

Best Transports vd Niklas Knight, sammanfattar med att det för företaget är essentiellt att chaufförerna efterlever företagets nyckelord smidig, trevlig och prisvärd. Förarens direktkontakt med kunden är grundläggande för kundupplevelsen, säger han och med en långsiktig investering som Best Academy, säkerställer de kvaliteten på verksamheten med riktigt duktiga förare, avslutar han.

Om artikeln

Publicerad: 2018-05-28 14:46
Kategori: Nyheter
Taggar: Best Transport Chaufförsbrist Företagsnyheter Utbildning