Göran Nyberg lämnar Volvo för att i september istället arbeta för MAN.

Volvo Trucks Nordamerikachef går till MAN

I veckan brast nyheten om att Göran Nyberg, som sedan 2012 varit chef för Volvo Trucks North America, nu blir ansvarig på MAN Truck & Bus i München för försäljning och marknadsföring. Göran Nyberg tillträder sin nya tjänst 17 september i år, samma vecka som IAA, världens största lastbilsutställning, inleds i Hannover.
MAN är tillsammans med Scania dotterbolag till VW Truck & Bus.

Volvo har redan inlett en rekryteringsprocess för Nybergs efterträdare. Tills vidare är Per Carlsson utsedd som tillfällig vd i USA. Åren 2008-2011 var Per Carlsson chef för Volvo Trucks North America.

Nyberg övertar sin nya roll på MAN Truck & Bus efter Heinz-Jürgen Löw, som utnämnts till ansvarig för försäljning- och marknadsföring hos Volkswagen Commercial Vehicles. Heinz-Jürgen Löw kom dessförinnan från Volvodottern Renault Trucks.

Om artikeln

Publicerad: 2018-04-26 12:57
Kategori: Nyheter
Taggar: Företagsnyheter Nordamerika USA Volvo Trucks