Högen med det ryska parets kvarlämnade varor minskade i omfång efter några dygn utan tillsyn på Långeberga kontrollplats.Fotograf: Göran Rosengren

Överlastad folkabuss resulterade i ”souvenirberg” hos polisen

Semesterresan för det ryska paret närmade sig sitt slut och de var på väg hem i sin Volkswagen Transporter när de stoppades av polisen i Helsingborg. Bilen såg tung ut, och nog hade de båda ryssarna gått loss lite väl hårt i sin jakt på "souvenirer".

Ett äldre par från Ryssland hade tillbringat sin semester på kontinenten. Under måndagen är de på väg hem. Färden går norrut på E4 i Skåne, när de stoppas av trafikpolisen.
– Bilen såg tung ut, vilket fick sin förklaring när vi tittade in i den, förklarar trafikpolis Jesper Leidig.

Paret hade under sin resa bland annat köpt på sig matvaror och vatten. Och en 600-kubiks motorcykel av märket Honda.
– Alla kvitton och handlingar var i ordning, men den stora mängden gods resulterade i 680 kilos överlast, motsvarande 68 procent, berättar Leidig.

Förutom att föraren fick betala 4 000 kronor i böter, fick han och hans hustru även lasta av gods så att fordonet kom ner i laglig vikt. Berget med varor växte på Långeberga kontrollplats.

Parets plan var att köra hem till Ryssland, via Stockholm och Finland, lasta av semesterpackningen, för att sedan köra tillbaka till Helsingborg och hämta sina akterseglade pinaler.

När Proffs besöker kontrollplatsen under torsdagsförmiddagen, står varorna kvar. Åtminstone delar av det som lastades av tre dagar tidigare.
– Ja, någon har nog försett sig med Serranoskinka. Högen var större i måndags, konstaterar Jesper Leidig.

Några timmar senare är resten borta. Har ägaren hämtat sina saker nu?
– Vi får åtminstone hoppas att det är ägaren som hämtat grejorna. De är borta nu i alla fall, konstaterar Jesper Leidig och tillägger att polisen inte tar ansvar för gods som lämnas utan tillsyn på kontrollplatsen.

Om artikeln

Publicerad: 2018-04-05 17:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Helsingborg Överlast Souvenirer Trafikpolisen