Bild

FINANSPOLISEN SLÅR TILL

?26 000 liter diesel tas i beslag?

26 000 liter är en ansenlig mängd och en berättigad fråga är om dieseln är "skördad" i flera länder i Europa eller på något annat, ljusskyggt sätt hamnat på aktuell trailer.

Den gångna veckan har Finanspolisen i Brixner i Sydtyrolen, Italien, tagit ett lettiskt trailerekipage vid tullpassagen i Vipiteno. Ekipaget var på väg söderut från Tyskland. 26 000 liter diesel konfiskerades, skriver Südtirol News enligt mediarapporter.

De båda vitryska förarna förklarar att de transporterar smörjolja och dokumenten ser vid första anblicken ut att vara i sin ordning. Vidare granskning ger dock vid handen att det handlar om 26 000 liter diesel som inte beskattats.

Den totala summan skatt som ska betalas för den kvantiteten, är cirka 16 000 euro.

Skatteinspektörernas fortsatta kontroll, visar att lossningsadressen inte stämmer med informationen i dokumenten. Ekipaget är inte på väg till ett företag i Neapel utan är istället på väg till ett illegalt lager i centrala Italien.

Både dragbilen och trailern är beslagtagna och förarna rapporteras för skatteflykt.

Om artikeln

Publicerad: 2018-04-17 13:56
Kategori: Nyheter
Taggar: Dieselstöld Finanspolisen Italien Lettisk Skatt