Polisen och tullen i samverkan, satte stopp för ett Postnordekipage där föraren visade sig vara onykter.Fotograf: Läsarbild

Full Postnordförare stoppades vid Öresundsbron

På trailern syns Postnords logotyp. Bakom ratten i dragbilen satt en berusad chaufför. Ärendet slutar med indraget körkort och dagsböter för chauffören - och med att Postnord återigen förekommer i "mindre smickrande sammanhang", för att uttrycka sig snällt.

I onsdags morse, den 21 februari, kör ett Postnord-ekipage in i landet via Öresundsbron. Föraren är tysk medborgare och han blåser positivt i polisens sållningsinstrument och tas därefter in för bevisprov hos Tullen som slutförde ärendet.

Där blåser föraren över gränsen för körkortsomhändertagande, det vill säga strax under 0,5 promille omräknat från milligram per liter utandningsluft.

Körkortet omhändertas på plats och ekipaget står kvar i drygt fyra timmar innan en annan, tyskregistrerad dragbil kommer och tar över trailern för vidare transport i Sverige.

Föraren och dragbilen stod under onsdagseftermiddagen kvar på platsen.

Tullåklagare och förundersökningsledare Helen Bennedich berättar att föraren har blåst i Evidenzern och ärendet avslutades på plats.
– Nu väntar åklagaren in underlaget och beslutar sedan om dagsböterna, säger hon.

Pressansvarig Maria Ibsén på Postnord försöker få fram mer information, men allt pekar på att ekipaget hör till Postnord Tyskland och där har hon ännu inte fått kontakt med rätt person.
– Givetvis ska alla som kör för oss självklart följa de lagar och regler som gäller, säger hon. Våra underleverantörer ska även leva upp till vår leverantörskod och händer något sådant här, tar vi förstås upp det med leverantören i fråga.

Om en underleverantör missköter sitt uppdrag, kan det leda till att Postnord säger upp samarbetet med leverantören.

Vi har försökt nå Mario Kagel vars namn står på hytten på den aktuella dragbilen, för att utröna vilken roll de har i sammanhanget och hur de ser på saken. Men trots många försök per telefon under dagen, har vi inte nått fram. Även mejlet lämnas obesvarat. Företaget är inte misstänkt för något brott.

Om artikeln

Publicerad: 2018-02-22 16:59
Kategori: Nyheter
Taggar: Øresundsbron Polisen PostNord Postnordtransport Rattfylleri Tullen