Fotograf: Göran Rosengren

Sten Bergheden (M):

Utländska förare som smiter från böter – inte ok

Det är inte acceptabelt att utlandsregistrerade fordon kan köra för fort i Sverige och sedan slippa att betala sina böter. Så inleder moderaten Sten Bergheden sin senaste interpellation till inrikesminister Anders Ygeman (S).

Bergheden menar vidare att Sverige måste ställa högre krav på de europeiska länderna så att de får fungerande registersystem för fordon och att man verkligen kan spåra en chaufför som har kört för fort i Sverige.

I dag kan en chaufför som kör ett utlandsregistrerat fordon köra rakt förbi en fartkamera i en för hög hastighet och sedan ändå slippa att betala böterna, förklarar Sten Bergheden och menar att detta inte är acceptabelt och därför måste åtgärdas.

Den konkreta frågan till Ygeman blir därför: ”Vad avser statsrådet att göra för att chaufförer av utlandsregistrerade fordon inte ska kunna smita undan från att betala sina böter?”.

Anders Ygeman har nu fram till den 14 december på sig att besvara Sten Berghedens interpellation.

Läs även:

Utlänningars bötesskuld på 100 miljoner riskerar preskiberas

Om artikeln

Publicerad: 2016-12-05 16:33
Kategori: Nyheter
Taggar: Anders Ygeman Böter Interpellation Rättsfall Sten Bergheden Straff