Fotograf: Göran Rosengren

Ertappades med manipulerad skrivare – igen!

I går kunde vi berätta om ett bulgariskt ekipage med manipulerad färdskrivare. Idag fortsätter storyn med nya avslöjanden. Förvisso om en annan bil ? men från samma åkeri.

I går rapporterade vi om att Tungvognscenter i Danmark stoppade ett bulgariskt ekipage, som varit efterlyst i Danmark på grund av misstanke om att man manipulerat fordonets färdskrivare.

Vid kontrollen besannades misstankarna. Den tekniska undersökningen gav vid handen att man monterat utrustning som gör det möjligt för chauffören att sätta färdskrivaren ur system. 

Lastbilen beslagtogs av de danska myndigheterna.

Den bulgariske åkeriägaren dirigerade därför ett annat av åkeriets fordon till Kolding för att hämta upp den ertappade chauffören. När så skett, fortsatte resan norrut.

Senare samma dag, stoppades dock lastbilen som kommit till undsättning av Tungvognscenter Syd – och snart kunde man konstatera att även den nya lastbilen hade manipulerats.

Den här gången resulterade det också i böter, men på en lägre summa. Cirka 23 000 danska kronor kostade det den här gången. Omkring 31 000 svenska.

Även den senare lastbilen har nu tagits i beslag då det i dagsläget inte är klargjort hur åkeriet ställer sig till anklagelserna.

Om artikeln

Publicerad: 2016-11-24 15:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Bulgarien Danmark Manipulation Tungvognscenter Syd