Arkivbild.Fotograf: Politi.dk

Ingen bra måndag för transportfuskarna

Måndagen blev en jobbig dag för danska Tungvognscenter Syd. Flera chaufförer fick ta emot böter för "åtskilliga överträdelser", berättar den danska polisen.

En patrull från Tungvognscentret började dagen med att assistera trafikpolisen. En rumänsk chaufför körde omkring på fyllan i ett industriområde i Vejle.
– Han hade en promille mer än tillåtet, förklarar kommissarie Stig Simonsen, chef för Tungvognscenter Syd.
– För detta fick han böta 5 000 kronor, tillägger han.

Samma patrull fortsatte sedan till Sønderjylland, där de avslöjade en holländsk ”magnetförare”. Föraren, tillika åkeriägaren, kunde med hjälp av en magnet i ett snöre sätta färdskrivaren ur spel. Föraren erkände och fick böta för både magnet och för brott mot kör- och vilotiderna.

För tilltaget fick åkaren förskottera en summa om 25 500 danska kronor till danska staten, samt acceptera att han inte får lov att köra i Danmark under det närmsta halvåret.

Ytterligare tre utländska åkerier fick vända ut och in på fickorna, eller åtminstone betala vardera 2 500 danska kronor. Detta för att inte ha betalat vägavgiften.
– Flera av dem försökte att köpa vinjetten online under tiden kontrollen pågick, men det genomskådar vi mycket enkelt så det kom de inte långt med, förklarar Simonsen.

Polisen beskriver dagen som ”hektisk” och något utöver det normala – men avslutar med att berätta att alla dagar lyckligtvis inte är lika jobbiga.

 

Om artikeln

Publicerad: 2016-08-10 12:39
Kategori: Nyheter
Taggar: Danmark Politi Tungvognscenter Syd