Fotomontage.

Uber på väg in i godstransportbranschen?

Ubers verksamheter fortsätter att ifrågasättas internationellt och även i Sverige där nu 27 mål varit uppe i tingsrätten och fått dagsböter på mellan 40-70 kronor. Det finns all anledning för transportbranschen att följa taxis kamp mot bland annat UberPop.

Proffs har tidigare skrivit om Ubers reklamsamarbeten med stora, kända företag som exempelvis Ford. Ubers verksamhet är en blandning av vad som kan anses vara lagligt och i skuggan av samarbetena med kända företag som ger gott renommé, finns den konstant ifrågasatta samåkningsverksamheten UberPop.

UberPops förare döms nu nära nog på löpande band för svarttaxiverksamhet och i DN.se, kan vi läsa att sedan i höstas, har 27 förare dömts för att ha kört svart.

Ubers Sverigechef Alok Alström, valde att inte höra av sig när Proffs sökte honom för kommentarer kring samarbetet med mat.se och Ford nyligen. Vi fick istället tala med Daniel Byrne i England som förklarade att Alström hade mycket att göra och inte hann med riktigt.
Därmed fick vi inte heller svar på våra frågor kring verksamheten och dess utveckling.

Utvecklingen går, enligt annan information Proffs har fått till sig från trovärdig källa, mot att ta andelar på godstransportmarknaden. Bussverksamhet i form av en buss som kör en slinga i en av våra större städer, är ett annat område man kommer att etablera sig inom.

Transportbranschen i Sverige har tidigare underskattat utvecklingen med nya aktörer på en ny marknad och förblev då passiva, ofta tillsammans med deviser som ”jobben räcker åt oss alla” och ”det vi kör, kan ingen annan köra”. Deviserna krossades och nu står svensk transportnäring inför en ny, stor aktör, Uber. 

Om artikeln

Publicerad: 2016-03-15 16:20
Kategori: Nyheter
Taggar: Ford Mat.se Trafiktillstånd transportbranschen Uber