Ford

Listar alla artiklar taggade med: Ford

Ford störst i Sverige på transportbilar i oktober

Under oktober månad hade Ford den största marknadsandelen för transportbilar i Sverige med 18,2 procent. Ford har därmed fortsatt sin positiva utveckling avseende marknadsandelar för transportbilar från augusti då man också var störst med 27,6 procent av marknaden.

Stor test av laddbara hybridvarubilar

Tjugo Transit Custom laddbara hybridvarubilar har deltagit i ett stort testprojekt i London under det gångna året. Bilarna har kört över 240 000 kilometer varav hela 75 procent av sträckan kördes på bara el.

Fordexperiment visar:

Lika halt att köra på löv som på snö

I höstlandskapet och på färgglada landskapsfotografier älskar vi dem. Men när de ligger blöta på vägen i flera lager, kan löv utgöra en allvarlig fara för trafikanter. Nu har Ford genomfört ett unikt experiment på hur hala löv kan vara. Det visar sig, som många misstänkt, att de kan vara lika hala som snö.

Uber på väg in i godstransportbranschen?

Ubers verksamheter fortsätter att ifrågasättas internationellt och även i Sverige där nu 27 mål varit uppe i tingsrätten och fått dagsböter på mellan 40-70 kronor. Det finns all anledning för transportbranschen att följa taxis kamp mot bland annat UberPop.

Hemlighetsmakeri omgärdar marknadsaktivitet

Ford och mat.se i samarbete med kontroversiell transportör

Uber, med europeiskt huvudkontor i Holland, och deras UberPop, förekommer konstant i rättsliga sammanhang. Listan på domar för svarttaxi och skattebrott kan göras lång. Ändå finner vi Uber i samarbete med en välkänd fordonstillverkare och en nätbaserad matbutik. 

Högsta marknadsandelen sedan 1995 för Ford

Ford Transportbilar fortsätter att växa på den svenska marknaden. Med 3 844 registrerade lätta transportbilar, vilket är en ökning med 349 st från föregående år, blev marknadsandelen på 10,3 procent den högsta sedan 1995.

Sista pusselbiten i Transitserien på plats

På mässan Birmingham CV Show gör Ford Transit Courier sin världsdebut, vilket utgör det sista steget i företagets förnyade program med transportfordon. Transit-serien omfattar nu fyra nya modeller, och Ford räknar med en rejäl försäljningsökning på mer än 50 procent fram till år 2016.

Nu rullar de första Transit Custom av bandet i Fordfabriken

Den 26 juli påbörjades serietillverningen av helt nya Ford Transit Custom i Kocaeli, Turkiet. Modellen är tänkt att markera början på en ny era för Fords globala transportbilar.