transportbranschen

Listar alla artiklar taggade med: transportbranschen

Debattartikel

Samhällets blodomlopp håller på att stanna

Samhällets blodomlopp håller på att stanna och nu måste även den offentliga sektorn ta det ansvar som krävs. Så inleds debattartikeln av Sundfrakt som följer BDX, Bilfrakt, Reaxer och Örnfrakt som tidigare tagit upp ämnet. Det största hotet är drivmedelspriserna och läget är minst sagt akut.

Regeringens förslag om kilometerskatt ett dråpslag för Sverige

Riksdagsledamot Niklas Wykman (M), skriver att regeringens förslag på en kilometerskatt riskerar bli ytterligare ett dråpslag för Sverige och att förslaget ska stoppas.

”Vägkontroller viktiga för att stoppa grovt kriminellas flöden”

Riksdagsledamot Pia Nilsson (S) engagerar sig för transportbranschen och yrkestrafikgrupperna. Hon är också den politiker som krävde svar på vart de 100 ”cabotagemiljonerna” tagit vägen. Nu har hon åter varit på plats och följt Västerås yrkestrafikgrupps arbete och ser att hur effektivt de än arbetar, känner de sig otillräckliga då det saknas såväl personal som ändamålsenliga kontrollplatser.

Transportbranschen bjuds in till samtal för att säkra tillgången på yrkesförare

Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) bjuder in företrädare för fackförbund, åkerinäring och berörda myndigheter till rundabordssamtal om yrkestrafik på väg med anledning av de senaste rapporterna om kompetensbrist på yrkesförare inom EU och bristfälliga arbetsvillkor inom åkerinäringen.

Svenska Truckers lockar fler att bli lastbilschaufför

Den 6 september 20.00 i TV3 är det nypremiär av svenska succéserien och Kristallen-vinnaren Svenska Truckers. Serien är populär och har fått fler att söka sig till chaufförsyrket. I den kommande säsongen får vi stifta bekantskap med både nya profiler och återse gamla favoriter. Man välkomnar också Volvo som en ny sponsor till programmet vid sidan av huvudsponsorn Sveriges Åkeriföretag.

Dachser utökar utsläppsfria stadsleveranser

Dachser Emission-Free Delivery är en del av logistikleverantörens långsiktiga strategi för att skydda klimatet. Nu utökar man sina utsläppsfria stadsleveranser till elva europeiska städer. I slutet av 2022 kommer Dachsers leveranser till stadskärnor i minst elva europeiska storstadsregioner att vara utsläppsfria.

Varför har utländska åkare blivit oumbärliga för svensk export?

Fraktmäklaren Begoma beskriver i en nyhetsartikel på sin hemsida bland annat hur man lägger upp sin trafik, hur cabotage fungerar och, inte minst, att svensk export är oerhört beroende av utländska åkerier.
Allt som skrivs stämmer. Men det är snarare det som inte skrivs som får mig att höja på ögonbrynen.

Sverige har knäckt koden

Fler kvinnor på väg in i transportbranschen

Transportbranschen saknar fortfarande förare. Danska Dekra har noterat att Sverige upplever en ny tendens. Nämligen att alltfler kvinnor har börjat välja transportutbildningar. Samma tendenser ser man hos danska Dekra som upplever en kraftig ökning av kvinnor som tar lastbilskörkort.

Uber på väg in i godstransportbranschen?

Ubers verksamheter fortsätter att ifrågasättas internationellt och även i Sverige där nu 27 mål varit uppe i tingsrätten och fått dagsböter på mellan 40-70 kronor. Det finns all anledning för transportbranschen att följa taxis kamp mot bland annat UberPop.

Kom till oss och möt riksdagen!

Tänk att järnvägen skulle vara nyckeln till att få lastbilstrafikens osunda konkurrenssituation på allmänhetens läppar! Att billiga utländska transporter hotar idén om att få över allt mer gods på rälsburna lastbärare. Så fyrkantigt man kan tänka?