Transportfuskare drog nitlotter i danska kontroller

Danska Tungvognscenter Syd genomförde under vecka 11 kontroller runt Padborg och vid den dansk-tyska gränsen. I polisens nät fastnade flera transportfuskare.

Tungvognscenter Syd är aktiva i kampen mot fuskarna i transportbranschen. Under vecka 11 hade man satt upp flera kontroller runt Padborg och vid den dansk-tyska gränsen.

Bland annat stoppade man en holländsk enbilsåkare som hade tänjt lite väl mycket på kör- och vilotiderna. Åkaren, tillika föraren, hade blivit förvarnad om polisens ”aktiviteter” och försökte därför undkomma kontrollen genom att ta en genväg via ett industriområde. Utan framgång.

Polisen rapporterade honom för tio överträdelser av kör- och vilotiderna, vilket renderade i böter på 15 000 danska kronor (cirka 19 500 svenska). Han fick dessutom en företagsbot på en icke nämnd summa.
Holländaren valde att betala på plats.

En polsk chaufför fick också känna på den danska polisens effektivitet.
Polacken var i färd med att transportera containers för ett stort dansk företag, men hade inte koll på sina dokument. Något som slutade med böter på 15 000 danska kronor, som betalades av den danska uppdragsgivaren.

Om artikeln

Publicerad: 2016-03-30 09:38
Kategori: Nyheter
Taggar: Danmark Kör- och vilotider Olaga cabotage Tungvognscenter Syd