Ecotrans: ”Stärker oss på den nordiska marknaden”

Cordinator Logistics AS i Norge byter namn till Ecotrans Norge AS den 1 april efter att svenska Ecotrans Group tillsammans med Yngve Aasmundrud köpt 75 procent av aktierna i Cordinator.

Tillsammans med Stian Alsaker-Nöstdahl, ska man driva företaget under namnet Ecotrans Norge AS. Leif Niklasson har med sina 74 år, bestämt sig för att gå i pension. Yngve Aasmundrud tillräder i företaget 1 april.

Ecotrans Group har de senaste åren blivit en större aktör inom internationell logistik och Norge är ett av Ecotrans viktigaste marknader. Därför är det både naturligt och nödvändigt att de nu också etablerar sig i Norge.

Vi frågar Sören Skive på numera Ecotrans Norge AS, om det är något specifikt han vill lyfta som Cordinator tillför.
– Ja, Cordinator och Yngve Aasmundrud tillför lokal norsk inrikeskompetens som kommer att bidra till ytterligare tillväxt på den norska inrikesmarknaden vilket också stärker oss än mer på den nordiska marknaden. De tillför även ett stort kunnande på den internationella marknaden, säger Sören Skive. 

Redan idag har Ecotrans Group fler än 300 av sina trailers i sin Nordentrafik och genom denna affär får de tillgång till ett nätverk och kapacitet som kraftigt kommer att stärka deras position på marknaden samt deras möjligheter att fortsätta att växa.

Om artikeln

Publicerad: 2016-03-31 12:19
Kategori: Nyheter
Taggar: Ecotrans Ekonomi Företagsnyheter Sören Skive