Varken fordonen eller polisen på bilden har med artikelinnehållet att göra.Fotograf: Göran Rosengren

Fem cabotageärenden till Transportstyrelsen i januari

Polskt åkeri struntade i att betala sanktionsavgiften

Under årets första månad fick Transportstyrelsen ta emot fem så kallade cabotageärenden. I fyra av dessa fall har polisen lyckats säkra pengarna, alltså att förskottet på sanktionsavgiften betalades in till statskassan.

Transportstyrelsen har under januari månad dessutom slutgiltigt fastställt åtta tidigare cabotageärenden. Därmed behåller statskassan de inbetalda förskotten.

Just nu behandlar myndigheten ett överklagande som har kommit in där åkeriet i fråga, rumänska Galico Speed SRL, har haft synpunkter på det cabotagebrott som man har rapporterats för av trafikpolisen i region syd den 31 maj förra året.

Åkeriet som struntat i att betala är polska Ewelina Osinska E.K.O, som stoppades den 8 oktober av polisen i region Bergslagen. Kanske ett namn som seriösa speditörer bör notera och minnas vid framtida upphandlingar?

Om artikeln

Publicerad: 2016-02-08 16:39
Kategori: Nyheter
Taggar: Olaga cabotage Sanktionsavgifter Trafikpolisen Transportstyrelsen