Mercedes i historisk jätteorder – 1 000 Actros till Girteka

Mercedes-Benz Trucks har fått sin historiskt största order i östra Europa. 1 000 Mercedes-Benz Actros dragbilar med Euro 6-motorer (OM 471), går till Litauen.

Det är logistikföretaget Girteka i Litauen, som beställt detta historiskt stora antalet dragilbar i en order. De första leveranserna från Mercdes-Benz Woerth-fabriken, har redan börjat och de 1 000 bilarna ska vara levererade till Girteka inom ett år.

Hos Mercedes-Benz Trucks, är man så klart glada över att ha fått Girteka Logistics som kund och på så sätt undertecknat den historiskt sett största ordern för Mercedes-Benz i Östra Europa.
– Vi känner oss hedrade inför detta förtroende, säger Stefan Buchner, vd för Mercedes-Benz Trucks.

Modellen kommer att ge förarna rejäl komfort. Hytterna är av typen BigSpace cab, som bland annat innebär ett plant golv, en invändig höjd på 199 centimeter samt 890 liter förvaringsutrymme.

På Girteka är man också nöjda då man inte bara firar 20-årsjubileum, men även har beslutat sig för att förnya sin fordonspark med de nya Actros-bilarna.
– Det är ett viktigt, strategiskt beslut för oss och den nya Actrosen övertygar med sina operativa egenskaper, säger Mindaugas Raila, vd på Girteka.

För att optimera bränsleförbrukningen så långt det är möjligt, är fordonen utrustade med Predictive Powertrain Control, PPC. Det innebär ett system som känner av topografin där fordonet befinner sig och som därmed väljer rätt växel inför de mot- eller nedförslut som bilen är på väg mot.

Man har man även satsat på FleetBoard som tillägg. Något som ger fullständig transparens vad gäller förbrukningen hos samtliga fordon.

Actros blev Mercedes-Benz flaggskepp redan 1996 då modellen lanserades och man menar att modellen och vidareutvecklingen av den, har visat att den lever upp till de mål man satt vad beträffar prestanda, pålitlighet, minskad bränsleförbrukning och säkerhet. Sedan Actros lanserades, har mer än en million fordon levererats varav 100 000 av den nya generationen.

Girteka startades 1996 och sysselsätter idag fler än 7 000 personer i Europa, Flottan består av nära 3 000 lastbilar och över 3 000 trailers.

Girtekas kunder varierar från lokala producenter till stora internationella företag med stora regionala distributionscentran. Sedan 2012 kör Girteka även reservdelar för Mercedes i Europa.

Om artikeln

Publicerad: 2016-02-29 10:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Ekonomi Företagsnyheter Girteka Mercedes-Benz Trucks