Holländskt fuskåkeri fick betala 87 000

I onsdags stoppade Tungvognscenter Syd i Danmark en holländsk långtradare för kontroll. Under kontrollen framkom det att föraren emellanåt har kört utan förarkort i färdskrivaren, vilket föranledde totalt fem överträdelser mot kör- och vilotidsbestämmelserna och användande av kontrollapparat.

Likaså hade chauffören utfört cabotagetransporter, men för polisen kunde han inte visa dokument som gav stöd åt att transporterna skett inom lagens ramar.

Totalt landade böterna på 65 000 danska kronor, vilket motsvarar cirka 87 000 svenska. Åkeriägarens samarbetspartner i Danmark öppnade plånboken och betalade beloppet som ett förskott, för att transporten skulle få lov att fortsätta.

Ärendet ska slutgiltigt avgöras av det danska rättsväsendet, något som förväntas ske senare i år.

Om artikeln

Publicerad: 2016-02-12 12:51
Kategori: Nyheter
Taggar: Kör- och vilotidsbrott Olaga cabotage Rättsfall Tungvognscenter Syd