Den tunga lasten blev dyr för det brittiska transportföretaget. Den tunga lasten blev dyr för det brittiska transportföretaget.

Brittisk tungtransport fick betala 82 000 – i Göteborg

Den brittiska specialtransporten hade kört 125 mil genom Sverige. Men några hundra meter innan den skulle lämna Sverige, blev det stopp. Ett antal timmar och 82 000 kronor senare, kunde den rulla på fartyget i Göteborgs hamn för vidare färd mot Storbritannien.

Under måndagen fick trafikpolisen syn på en brittisk specialtransport vid ID-kontrollen i Göteborg. Man bestämde sig för att ta en närmare titt på ekipaget.
– Skyltningen var bristfällig och det var därför vi valde att kontrollera transporten, berättar trafikpolis Kjell Andersson.

Det skulle snart visa sig att det inte endast var skyltningen som var fel.
– Ekipaget var lite väl tungt, det vägde drygt 70 ton, och föraren kunde inte visa upp någon dispens. Vi får även bekräftat från Transportstyrelsen att någon sådan inte finns.

På den överlastade trailern står ett slags servicefordon för järnvägsbruk, som chauffören hade lastat i Skelleftehamn cirka 125 mil från Göteborg. Pjäsens vikt gör att trailerns maximalt tillåtna lastvikt har överskridits med 55 procent och dragbilens med 28 procent.
– Totalt kostade den här förseelsen 82 000 kronor, vilket inkluderar både avgifter och böter, summerar Kjell Andersson.

Det brittiska transportföretaget har betalat in pengarna till den svenska staten.

 

Om artikeln

Publicerad: 2016-02-02 12:24
Kategori: Nyheter
Taggar: Göteborg Överlast Specialtransporter Trafikpolisen