Dansk åkare fick dryga böter för olaglig transportverksamhet

Ett transportföretag från Nørre-Snede i Danmark dömdes idag av rätten i Kolding till böter på 52 000 danska kronor. Detta för att ha utfört godstransporter "för annans räkning" utan tillstånd, med en förare som inte var anställd i företaget och med en bil som inte var vare sig registrerad eller försäkrad i Danmark.

Transporterna har utförts under en period mellan den 19 januari till den 2 februari i år, främst i området runt Give och avslöjades av Tungvognscenter Syd.

Den 49-årige företagschefen friades dock från misstankarna om bedrägeri mot borgenär, som var ytterligare en av åtalspunkterna.

Han stod även åtalad för att ha utfört transporterna med en trailer som man misstänkte tillhörde konkursboet i ett av mannens tidigare bolag. Rätten fann det dock inte bevisat att trailern ägdes av konkursboet och därmed kunde mannen inte heller dömas för att ha tagit fordonet från konkursboets fordringsägare.

Företaget dömdes till böter om totalt 52 000 danska kronor, vilket motsvarar närmare 70 000 svenska. 

Om artikeln

Publicerad: 2015-12-16 14:22
Kategori: Nyheter
Taggar: Danmark Kolding Rättsfall Tungvognscenter Syd