TRANSPORTFUSKET I FOKUS

Domen mot den makedonske föraren överklagas

Den makedonske förare som den 7 oktober stoppades i Sundsvall och som visade sig ha både falskt pass och ett lika falskt körkort, friades av Sundsvalls tingsrätt. Nu överklagas domen.

Domen mot den makedonske föraren har bokstavligt talat vänt upp och ner på hela branschen. Förare, åkare och även privatpersoner har krävt att domen överklagas, vilket nu också sker.

En fråga som har kommit upp är om föraren hade giltigt körkort i sitt hemland, Makedonien.
– Trafikpolisen i Sundsvall har haft problem att i tid få svar på de frågeställningar som vi sänt via Enheten för internationellt polissamarbete till Bulgarien och Makedonien. När vi nu fått det officiella svaret från Makedonien så kan vi konstatera att mannens egna uppgifter om körkortsbehörighet stämmer, säger polisassistent Jens Jansson, till SVT Mittnytt.

Men detta har endast varit en av åtalspunkterna mot mannen. Proffs återkommer med fler detaljer kring överklagandeprocessen.

Förarprotesterna, som går ut på att stanna sina fordon i femton minuter två gånger om dagen, har fått ett enormt genomslag. Den har även gett eko utanför Sveriges gränser och i många andra länder har likadana protestgrupper startats upp.

 

Läs även:

Ytterligare en makedonsk förare fast – med falskt körkort

Möt polisen bakom DSV-storyn i Sundsvall

Förare med falskt körkort friad i tingsrätten

Om artikeln

Publicerad: 2014-11-26 13:20
Kategori: Nyheter
Taggar: Aktion Falska körkort Här stannar Sverige Rättsfall