Ny ägare tar över Cosmo Truckcenter

Cosmo Truckcenter AB har fått en ny ägare. Cosmo Trucks svenska och finska del säljs till en av intressenterna. Vem som har köpt företaget vill man i dagsläget inte gå ut med. Dock är det ett stort företag inom livsmedel- och transportbranschen med en omsättning på 10 miljarder kronor.

Sedan Cosmo Truckcenter AB:s holländska moderbolag Koops Furness gick i konkurs i augusti, på grund av en försämrad försäljning inom personbilssidan, har det gått flera rykten kring företaget. Ett av ryktena var att DAF kommer försvinna från den svenska marknaden.
– DAF är ett av världens mest lönsamma lastbilstillverkare, säger Johannes Winberg, Sverigechef Cosmo Truckcenter AB.

– DAF har inte haft för avsikt att lämna den svenska marknaden och är väldigt nöjda över Cosmo Truckcenter AB:s insatser, både inom försäljningen och eftermarknaden, tillägger han.

Enligt ett pressmeddelande från DAF Trucks Sweden är den svenska generalagenten för DAF ”ett framgångsrikt företag med ett eget organisationsnummer”.
– Cosmo Truckcenter AB är inte och har aldrig varit i konkurs. Försäljningen har ökat med 55 procent från förra året och framtiden ser ljus ut för företaget.

Om artikeln

Publicerad: 2014-10-13 15:47
Kategori: Nyheter
Taggar: Cosmo Truckcenter DAF Ekonomi Företagsnyheter Koops Furness