Rieks Rozeman.Fotograf: Göran Rosengren

HOLLÄNDSKA COSMO TRUCKS I KONKURS

Rozeman: ?På måndag kan allt ha ordnat upp sig?

Flera bolag i den holländska koncernen Koops Furness, där bland annat Cosmo Trucks ingår, har gått i konkurs. På måndag går sannolikt koncernen i sin helhet samma öde till mötes.

Cosmo Trucks är i Sverige kända som generalimportör för DAF. Men Rieks Rozeman, chef för den nordiska delen av Cosmo Trucks International, är inte orolig för framtiden.
– Det är det holländska bolaget som gått i konkurs. Inte det svenska. Här i Sverige kommer man inte att märka av någonting, förutsatt att det går bra med de förhandlingar som just nu pågår. Just nu kan vi betala våra räkningar, vi köper saker, vi fortsätter som vanligt. Det går jättebra för vår verksamhet här, försäkrar han och understryker att ingen behöver oroa sig för bolagets fortsatta verksamhet.

Problemen ligger alltså inte här i Sverige, utan i Holland där koncernen har sitt huvudsäte. Och Rieks menar att det som har försatt koncernen i den uppkomna situationen är den nedåtgående försäljningskurvan på personbilssidan, som utgör en betydande del av verksamheten i Holland.

– Många har blivit hårt drabbade av konjunkturnedgången 2008. Personbilsförsäljningen har minskat med hela 45 procent, vilket bland annat har inneburit konkurs för ytterligare två stora koncerner i Holland.

– För Cosmo Trucks del är det högst sannolikt att allt är löst redan på måndag och då ska ni få mer information, lovar Rieks Rozeman.

Om artikeln

Publicerad: 2014-08-22 17:55
Kategori: Nyheter
Taggar: Cosmo Trucks DAF Ekonomi Konkurs Rieks Rozeman