Volkswagen köper Scania

Pensionsbolaget Alecta byter fot och säger nu ja till Volkswagens bud på Scania. Det innebär att gången nu är krattad för ett utökat tyskt ägande av Scania.

Från att tidigare i år ha förkastat Volkswagens bud på Scaniaaktien, har nu Alecta valt att plötsligt tacka ja. Och det är något som gläder Volkswagens förvaltningsstyrelses ordförande Martin Winterkorn.

– Vi är glada över att Scanias aktieägare i tillräcklig omfattning har accepterat vårt mycket attraktiva erbjudande. Detta är goda nyheter för Volkswagen-koncernen i sin helhet eftersom vi nu kan ta nästa logiska och konsekventa steg i vår strategi att stärka den operativa integrationen mellan Scania, MAN och Volkswagen Commercial Vehicles för att skapa en ledande grupp för kommersiella fordon, skriver Martin Winterkorn, i ett pressmeddelande.

– Inte minst är det goda nyheter för Scanias anställda, då vår överenskommelse med Scanias fackföreningar för att skydda jobb och verksamhetsorter i Sverige nu kommer att träda i kraft och kommer att genomföras snabbt, skriver han vidare i en kommentar.

Alla villkor för budet är nu uppfyllda, vilket innebär att Volkswagen kommer att äga 90,47 procent av Scaniaaktierna, meddelar den tyska biltillverkaren.

Om artikeln

Publicerad: 2014-05-13 12:03
Kategori: Nyheter
Taggar: Ekonomi Företagsäffärer Scania Volkswagen