Arbetsplatsolycka

Listar alla artiklar taggade med: Arbetsplatsolycka

Åkeri i Storbritannien fick böta 93 000 kronor när anställd föll

Ett åkeri i Thurso i Storbritannien har fått böter om 8 000 pund, alltså nästan 93 000 svenska kronor, efter att en av deras förare föll av trailern och fick allvarliga skador.
VBG onspot

Brittiskt åkeri får böta 20 000 pund för arbetsplatsolycka

När det brittiska åkeriet gör förändringar av lagrets utformning, missar de säkerhetsbedömningen vilket leder till att en lagerarbetare blir påkörd av en truck. Mannen får allvarliga fotskador. Företaget får böter om 20 000 pund. Omständigheterna bakom olyckan, gör det lätt att dra paralleller till en truckolycka på Byggmax i Falköping.
HBA Fordonsteknik AB

Byggmaxärendet ledde till riksdagsmotion

I augusti 2018 tappar Byggmax truckförare ett virkespaket på Mina's Åkeris chaufför Joakim Söderman. Det blir inledningen till ett ärende som fortfarande pågår. Det har fått betydande personliga konsekvenser både fysiskt, psykiskt och ekonomiskt för de drabbade. Proffs har skrivit flera artiklar om händelsen. Artiklar som nu ligger till grund för den motion som Thomas Morell (SD) lämnat in.
Prenumeration 2020-09

Joakims ben läker inte, men Försäkringskassan säger att han kan arbeta

Joakim Söderman som skadades allvarligt på Byggmax i samband med lossning är fortfarande rullstolsbunden med två frakturer som inte vill läka samt att han väntar på ytterligare hudtransplantationer. Försäkringskassan har sagt sitt. Joakim kan arbeta normalt med något sittande arbete.

Truckförare tappade stål – företaget får böta 1,2 miljoner

Medan det svenska byggmaterialföretaget Byggmax bestrider ersättningskrav från en svensk åkare, vars förare skadades allvarligt i en arbetsplatsolycka då företagets truckförare tappade last på honom, tas det i med hårdhandskarna i England när en truckförare tappade stål på en anställd.
Hultsteins

Riskerar att förlora foten efter lossningsolycka på Byggmax

När Mina's Åkeris chaufför skadas allvarligt under lossning hos Byggmax, fallerar det mesta från Byggmax sida. Det tar oss nära två veckor att ens få kontakt med den hos Byggmax som ska svara på våra frågor. De har inte heller en enda gång hört av sig till chauffören. Tillsammans med försäkringsbolaget Trygg Hansa, bestrider de även åkeriets ekonomiska krav – veckor efter att fakturan förfallit.
Prenumeration 2020-09

Krossade fingrarna – rekommenderades kontorsjobb

Mikael är kranbilsförare i Göteborg och han trivs med livet. Dagen han klämmer sönder fingrarna på ena handen, förändras mycket. Trots att hans jobb väntar på honom efter rehabiliteringen, utförsäkrar Försäkringskassan honom då de tycker han kan ta ett kontorsjobb istället.
Hultsteins

Chaufför nära dödas på cisternbygge

En betongbilschaufför träffades av en fallande planka när ett dåligt förankrat trapptorn rasade på en byggarbetsplats i Lysekil. Chauffören hade tur och fick bara lindriga skador, men det vara bara tillfälligheter som gjorde att han inte blev svårare skadad eller dödad konstaterade Arbetsmiljöverket efteråt.

Nokian

Övningslastbil inblandad i dödsolycka

En 19-åring som övningskörde lastbil råkade stöta till stödbenet på en skylift vid Triangeln i centrala Malmö. En man i 60-årsåldern slungades ur liftkorgen och föll åtta meter rakt ner i gatan. I fallet fick han så svåra skador att han senare dog.

Åkeri vill halvera företagsbot

Arbetsplatsolycka till Högsta domstolen

Vad ska en arbetsgivare betala efter en arbetsplatsolycka, vad är en rimlig företagsbot?
Sten Olofssons Åkeri AB dömdes att betala 300 000 kronor i företagsbot för arbetsmiljöbrott. Boten borde vara högst 150 000 ansåg åkeriet och överklagade, och nu har Högsta domstolen beslutat pröva frågan om företagsbotens storlek.

Daf