Fotograf: Volvo Lastvagnar AB

Volvos hyttfabrik anställer 250 – via bemanningsföretag

En förbättrad orderingång för Volvo Lastvagnar gör att hyttfabriken i Umeå storrekryterar. Antalet anställda ökas med 250 personer.

Volvo lär vara latin och betyda jag rullar, och rullar det gör Volvo Lastvagnar verkligen för tillfället. Orderingången har successivt förbättrats. Den nya FH-serien har fått ett positivt mottagande, och dessutom gör nya utsläppsregler i Europa att man på många håll ser över sina fordonsflottor och föryngrar dem.

Den förbättrade orderingången påverkar även hyttfabriken i Umeå.
– Hela hösten ser positiv ut, säger platschefen Mona Edström-Frohm till Västerbottens-Kuriren.

– På grund av högre volymer går vi över till treskift. Det innebär i sin tur en utökning med cirka 250 personer, varav ett 80-tal börjar under vecka 33 och 34. De andra är redan på plats. Det handlar bland annat om feriearbetare som fått förlängd anställning.

Hela personalökningen har gått genom bemanningsföretag.

Om artikeln

Publicerad: 2013-08-19 13:19
Kategori: Nyheter
Taggar: Bemanningsföretag Hyttfabrik Rekrytering Volvo Lastvagnar AB