Bollhem kommer fortsättningsvis att köra under MTAB:s varumärke.Fotograf: Tommy Holl

MTAB köper turnétransportföretaget Bollhem

MTAB har köpt turnétransportföretaget Mikael Bollhem AB. Verksamheten kommer att fortsätta, men under MTAB:s varumärke.

Bollhem har sedan slutet av 1980-talet varit ett av Sveriges ledande turnétransportföretag och har utfört turnétransporter för många svenska och även flera stora internationella akter. Köpet av företaget är ett led i MTAB:s målsättning att växa inom segmentet turnétransporter.
– Vi är mycket nöjda med att kunna genomföra den här affären. Bollhem är ett mycket välskött och välkänt företag i branschen och har ett mycket gott rykte, säger Simon Fors, vd på MTAB.
– Med Mikael Bollhem och hans företag höjer vi nu vår kompetens, utvecklar och breddar vårt utbud, samt får möjlighet att skapa synergieffekter.

Mikael Bollhem har under en tid sökt en större partner för att kunna utveckla sin verksamhet.
– Jag ser fram emot att kunna bidra med min kompetens och erfarenhet för att inom MTAB bygga upp Sveriges ledande turnétransportservice, säger han.
– Vi kommer också erbjuda turnétransporttjänster över hela Norden och Europa. Det är en nytändning för mig personligen, och jag känner samma energi från Simon Fors och hans kolleger.

Mikael Bollhem kommer att ha sin arbetsplats på huvudkontoret i Bromma och ingå i ledningen för MTAB:s affärsområde Turnéservice tillsammans med Sten Jogbäck och MTAB:s affärsområdeschef för turnétransporter, Gustav Forsell.

Förutom musikscener har Bollhem i över 20 år transporterat bland annat Cullbergbalettens turnéer och flertalet orkestrar i Norden samt en rad stora TV-produktioner, som till exempel Stadskampen.

Bollhem AB omsätter cirka 7 miljoner kronor, har fyra anställda och en modern fordonsflotta med fyra dragbilar och åtta trailers. MTAB Turnéservice förfogar därmed över nio dragbilar och 12 trailers.

Om artikeln

Publicerad: 2013-02-05 09:58
Kategori: Nyheter
Taggar: Bollhem Företagsäffärer MTAB Turnétransporter