Transportmarknaden saknar kapacitet

Enligt den tyska transportkoncernen DB Schenker känns knappheten på transportkapacitet som aldrig förr.- Även om man erbjuder högre fraktrater ä...

Enligt den tyska transportkoncernen DB Schenker känns knappheten på transportkapacitet som aldrig förr.
– Även om man erbjuder högre fraktrater är det svårt att hitta ledig kapacitet, skriver koncernen i sitt nyhetsbrev.
Under de senaste åren har den ekonomiska krisen gett minskade volymer och besparingar i transportföretagen. Detta har lett till dagens situation som innebär brist på kapacitet.
– Data från Toll Collect, som hanterar den tyska vägskatten Mauten, visar att det under de gångna två åren försvunnit cirka 60 000 lastbilar från vägarna i Tyskland. Något som lett till en bristsituation.
– Detta samtidigt som de säsongspräglade verksamheterna som byggindustrin och trädgårdsmarknaden kommit igång på allvar efter den långa och hårda vintern. Därför har efterfrågan ökat och är fortfarande hög, upplyser Schenker.

Den allmänna bristen på kapacitet gäller alla transportområden och Schenker befarar att problemen kommer att kvarstå under en längre tid och kan medföra en ökning av transportpriserna.
Även i Danmark bekräftar speditionsbranschen att efterfrågan ökat och att det är kapacitetsproblem i transportbranschen.

Om artikeln

Publicerad: 2010-06-18 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: