Stort intresse för årets Pärlrally

Över 120 deltagare har redan anmält sig till årets upplaga av Pärlrallyt i Helsingborg, ett rally för gamla "tunga godingar". Rallyt går av stap...

Över 120 deltagare har redan anmält sig till årets upplaga av Pärlrallyt i Helsingborg, ett rally för gamla ”tunga godingar”. Rallyt går av stapeln den 21 augusti, starten går från Scania-Bilar i Helsingborg.
Arrangörerna är naturligtvis glada för att så många redan har anmält sig men vill i sammanhanget också framhålla att man satt en begränsning till 150 deltagande fordon.
– Det gäller därför att alla som vill ställa upp också skyndar på med att skicka in sin anmälan. Det är först till kvarn som gäller, säger Stefan Bengtsson, som ingår i arrangörsstaben.
För den som eventuellt känner att ”alla rallyn är likadana”, kan vi redan nu avslöja att det kommer att finnas en hel del fordon på plats som aldrig tidigare synts i Pärlrally-sammanhang.
– Ett litet axplock av dessa är Jonas Bergström med en Volvo LV95 från 1939, Thomas Brorsson med sin Scania LBS140 -71, Martin Forsgård kommer med, förutom sin LBS140, också med en Scania-Vabis LS76. Klaus Sieh styr hit med sin Kaelble från 1951, Ralf Thomas, också han från Tyskland, dyker upp med något så ovanligt som en Scania L141 från 1979.
Dagen efter Pärlrallyt fortsätter den stora Vallåkraträffen med massor av bilar att titta på.
– Kombinera Pärlrallyt med Vallåkraträffen och gör helgen till en riktig bilhelg, uppmanar Stefan Bengtsson.

Mer information om rallyt hittar du på www.parlrallyt.com.

Om artikeln

Publicerad: 2010-02-26 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: