Yrkestrafikmärket snart borta

Regeringen har beslutat att avskaffa systemet med utskick av yrkestrafikmärken från och med den 1 januari 2010.Förslaget är en regelförenkling me...

Regeringen har beslutat att avskaffa systemet med utskick av yrkestrafikmärken från och med den 1 januari 2010.
Förslaget är en regelförenkling med minskade administrativa kostnader för näringslivet samt för Transportstyrelsen som varje år skickar ut cirka 120 000 yrkestrafikmärken.
– Nu går vi vidare med att göra det enklare att vara företagare genom att minska regelbördan kring yrkestrafikmärket och samtidigt genom ny teknik få bättre koll på att yrkestrafiksfordon har de tillstånd som krävs säger infrastrukturminister Åsa Torstensson.

Aktuell status

Istället för yrkestrafikmärket så sker nu kontroll av fordonets registreringsnummer mot vägtrafikregistret vilket ger direkt, uppdaterad information om huruvida fordonet har ett gällande trafiktillstånd och får användas i yrkesmässig trafik eller inte. Systemet med utskick av yrkestrafikmärken infördes 1980 när dagens teknik inte fanns tillgänglig.

 

Om artikeln

Publicerad: 2009-02-27 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: