Sten Bergheden (M), är förvånad över att statsministern kan ha fortsatt förtroende för justitieministern. Foto: Riksdagen. Sten Bergheden (M), är förvånad över att statsministern kan ha fortsatt förtroende för justitieministern. Foto: Riksdagen.

Sten Bergheden till Morgan Johansson: Ta ditt ansvar eller avgå

Justitieminister Morgan Johansson (S) klarade en misstroendeomröstning mot honom. Två veckor senare är han åter i hetluften efter ett uttalande i Sveriges Radio P4 om de ökande dieselstölderna. Kritik har kommit från flera håll och nu även från riksdagsledamot Sten Bergheden (M), som säger till Morgan Johansson: ”Ta ditt ansvar för landets brottslighet eller avgå!”

Reaktionerna på Morgan Johanssons uttalande om dieselstölderna väcker reaktioner. Igår publicerade vi uttalanden från såväl Sverigedemokraterna och Sveriges Åkeriföretag. Intervjun med Morgan Johansson finner du här och då även Kristdemokraternas kritik av detsamma.

I ett uttalande skriver Sten Bergheden; De höga bränsleskatterna i Sverige driver upp priset för landets åkare till helt orimliga nivåer som pressar åkerier och företag oerhört hårt ekonomisk och detta gör regeringen ingeting åt.

Han fortsätter; När sedan dieselstölderna ökar så har Sveriges regering inte sett till att vi har polisresurser i Sverige som kan få stopp på den ökande brottsligheten.

Dieselstölderna är ytterligare ett hårt slag mot åkerinäringen då de sällan får ut ersättning för den förlorade dieseln och brotten klaras inte upp.

Sveriges regering och justitieminister Morgan Johansson har det yttersta ansvaret att bekämpa landets brottslighet, men det har regeringen och ministern helt misslyckats med under 8 år. Att då dessutom skylla över ansvaret för den ökade brottsligheten på företagen och åkerierna som redan är så hårt pressade ekonomiskt, vittnar om hur dålig, okunnig och nonchalant landets justitieminister Morgan Johansson är.

Det är med stor förvåning jag ser att Magdalena Andersson kan ha fortsatt förtroende för Morgan Johansson och bevisar ytterligare en gång att Morgan Johansson borde ha avgått eller blivit avsatt i misstroendeomröstningen mot honom.

Min uppmaning till Morgan Johansson är: Ta ditt ansvar för landets brottslighet eller avgå!

Riksdagsledamot Sten Bergheden, Trafikutskottet och Justitieutskottet, för Moderaterna