Moderaterna

Listar alla artiklar taggade med: Moderaterna

Elmia Lastbil tar tempen på politikerna – två veckor före valet

Ökade bränslepriser, elektrifiering och fossilfria fordon. Transportsektorn i Sverige står inför tuffa utmaningar med många brännheta politiska frågor. På Elmia Lastbil hettar det till lite extra när de absolut viktigaste frågorna debatteras mellan riksdagspartierna, bara två veckor före valet.

Bilister: Oseriösa politiska utspel om bränsle

Under sommaren har priserna på bränsle fortsatt legat på rekordhöga nivåer. I slutet av juni låg diesel- och bensinpriserna runt 27 respektive 24 kronor per liter. Samtidigt har den aviserade kompensationen till bilägare uteblivit.

Sten Bergheden till Morgan Johansson: Ta ditt ansvar eller avgå

Justitieminister Morgan Johansson (S) klarade en misstroendeomröstning mot honom. Två veckor senare är han åter i hetluften efter ett uttalande i Sveriges Radio P4 om de ökande dieselstölderna. Kritik har kommit från flera håll och nu även från riksdagsledamot Sten Bergheden (M), som säger till Morgan Johansson: ”Ta ditt ansvar för landets brottslighet eller avgå!”

Stora hål i regeringens infrastrukturplan

Både Moderaterna och Stockholms Handelskammare ser att det dels görs fel prioriteringar i planen och dels att projekten med hänvisning till den höga inflationen, redan är underfinansierade.

Politikerdebatt med skogsfrågorna i fokus på Elmia Wood

Fredagens politikerdebatt lockade storpublik till scenen vid Wood Square. Samtliga riksdagspartier, utom MP som avböjt medverkan, var representerade. Diskussionerna kretsade kring bland annat heta valfrågor som ägande- och brukanderätten, EU:s roll för att reglera det svenska skogsbruket, lagstiftning och regleringar samt biobränsle och reduktionsplikt.

Moderaterna anmäler Tomas Eneroth till KU för osanning om klampning

Tomas Eneroths (S) uttalande om att Socialdemokraterna år 2014 började arbetet med att införa klampning och att "det blev ett bra och effektivt sätt att sätta stopp för det var en olaglig trafik.”. Det påståendet har fått moderaterna att reagera och partiet menar att "Infrastrukturministern väljer helt medvetet att inte tala sanning". Därför anmäler moderaterna nu Tomas Eneroth till Konstitutionsutskottet.

Debattartikel

Transportfientlig politik gör Sverige fattigare

Den politiska enigheten kring att trygga goda förutsättningar för transporter har förändrats. Skenande drivmedelspriser och skatter på skatter gör det svårt för såväl företag som privatpersoner. ”Vänsterpartierna misstänkliggör de som nyttjar bilen eftersom det går stick i stäv med deras syn på hur samhället ska organiseras och fungera”, säger Niklas Wykman (M) i sin debattartikel.

Regeringens förslag om kilometerskatt ett dråpslag för Sverige

Riksdagsledamot Niklas Wykman (M), skriver att regeringens förslag på en kilometerskatt riskerar bli ytterligare ett dråpslag för Sverige och att förslaget ska stoppas.
Christian Hallberg, koncernchef, Tempcon Group, Boriana Åberg, moderat riksdagsledamot i Finansutskottet, Mikael Nilsson, vd Abbekås Åkeri och ordförande i Sveriges Åkeriföretag. Foto: Liane Ask, regionchef Sveriges Åkeriföretag Syd

Tempcon i diskussion med finansutskottet

Åberg (M) utlovar intensifierat arbete mot kriminella i transportbranschen

Igår, onsdag, besökte Boriana Åberg, moderat riksdagsledamot som sitter i finansutskottet, Tempcons dotterbolag Abbekås Åkeri i Staffanstorp. Detta för att få en inblick i hur verkligheten ser ut för åkerierna med de skyhöga bränslepriserna vi har idag som en konsekvens av bland annat reduktionsplikten.
Med vid mötet var Christian Hallberg, koncernchef för Tempcon, Mikael Nilsson, vd för Abbekås Åkeri och samtidigt ordförande i Sveriges Åkeriföretag samt Liane Ask, regionchef Sveriges Åkeriföretag Syd.

Hälften av svenskarna positiva till fossilförbud till 2030 – men bara ett parti

Hälften av svenska folket är positiva till ett förbud av fossila bränslen till 2030 enligt en ny Sifo-undersökning. Men politikerna har en annan inställning. Bara ett riksdagsparti av åtta ställer sig bakom Naturskyddsföreningens förslag om förbud. Det blev tydligt på Naturskyddsföreningens pressträff för klimatet, där samtliga riksdagspartier även svarat på frågan om vilka konkreta förslag partierna har för hur Sverige ska kunna nå Parisavtalets 1,5-gradersmål.