DEBATTARTIKEL
Sverige har blivit idiotins stamort på jorden, menar debattören. Håller du med? Kommentera gärna på vår Facebooksida!

Sverige har blivit idiotins stamort på jorden

De senaste dagarna har media rapporterat om körkortslösa Makedonier som ertappats att framföra lastbilar på våra vägar. I Alingsås stoppade polisen, för någon vecka sedan, en skapligt packad utländsk förare efter det att han gjort vansinniga omkörningar.

Dessa händelser har blivit vardag i den svenska trafiken och det innebär givetvis att alla andra trafikanter lever i direkt livsfara.

Från myndigheterna är det häpnadsväckande tyst och man undrar om de ens bryr sig om att hitta lösningar? Däremot lägger Transportstyrelsen ner oerhörd kraft på att straffa svenska åkeriägare när någon av deras förare gjort ett misstag. Jakten på knapptryckningar och minuter har tagit sådana proportioner att det närmast kan liknas vid en häxjakt!

Situationen blir något märklig när media gång efter gång rapporterar att åklagare lagt ner ärenden med motivering att straffvärdet är för lågt!

Samma motivering gäller definitivt inte svenska åkerier och deras förare, där pågår jakten ända in i rättssalen för minsta skitsak. Men det är klart, man måste ju från myndigheternas sida hålla statistiken uppe på något sätt. Att plocka bort det verkliga problemet tycks vara ”Mission Impossible” för dem.

Under tiden myndigheterna jagar administrativa brister, knapptryckningar och annat småkrafs hos åkerier och förare, rullar körkortslösa och berusade förare ute på landets vägar. Potentiella dödsfällor som uppenbarligen flertalet åklagare blundar för!

Sverige har blivit idiotins stamort på jorden, någon annan slutsats kan man inte dra av rådande läge!

Åkare Åkesson
Åkarstad

Om artikeln

Publicerad: 2014-10-17 08:17
Kategori: Debatt
Taggar: Falska körkort Kör- och vilotider Rattfylleri Schysta villkor