Andreas Gustafsson till vänster och Mikko Nevala kommer att starta upp Arrow Truck Sales i Tyskland.Fotograf: Volvo Lastvagnar

Volvo Lastvagnar introducerar nytt begagnatkoncept i Europa.

Volvo Lastvagnar utforskar nya sätt att få marknaden för begagnade lastbilar att växa på de europeiska marknaderna. Arrow Trucks Sales är en väletablerad handelsverksamhet i USA och kommer nu till Europa. Begagnade lastbilar av alla märken kommer att handlas från och med hösten 2018.

Arrow Trucks Sales, Inc, ett dotterbolag till Volvo Group Holding i Nordamerika, grundades 1950 och har vuxit till ett bli den ledande samlingspunkten för handeln med begagnade medeltunga och tunga lastbilar i Nordamerika, berättar Volvo Lastvagnar och tillägger att Arrow har byggt upp ett gott rykte i den nordamerikanska transportsektorn genom att erbjuda högkvalitativa, begagnade fordon.

Det nya företaget kommer att heta Arrow Truck Sales GmbH och arbetar oberoende av Arrow i Nordamerika och den nuvarande verksamheten för begagnade lastbilar på Volvo Lastvagnars marknadsbolag i Europa. Det startar som ett mindre företag med lokaler utanför tyska Berlin nära flygplatsen, lastbilslederna och Volvo Truck Center i Wildau.
– Begagnade lastbilar är en viktig del av den nuvarande affärsmodellen och blir sannolikt ännu viktigare i framtiden, med ökad efterfrågan på flexibla ägarlösningar bland våra affärspartners, säger Roger Alm, vd på Volvo Trucks Europe.

Andreas Gustafsson, med bakgrund i Volvo sedan 2004, har nu utsetts till vd för Arrow Truck Sales i Tyskland. Mikko Nevala som just nu ansvarar för Volvo Lastvagnars begagnataffär i Finland, har utsetts till inköps- och försäljningschef för den nya enheten.

Marknaden för begagnade lastbilar är idag mycket digital, säger Gustafsson. Trots detta ser de möjligheter att vidareutveckla marknadsföring och e-handel på nätet.
– Det handlar om att göra det enkelt och bekvämt för kunden att hitta och köpa en begagnad lastbil av god kvalitet, sammanfattar vd Andreas Gustafsson på Arrow Truck Sales i Tyskland.

Om artikeln

Publicerad: 2018-04-24 09:36
Kategori: Nyheter
Taggar: Arrow Truck Sales Begagnat Tyskland USA Volvo Lastvagnar Volvo Trucks