Ekipaget lotsades till en terminal för omlastning. Dock kunde man där inte bistå det rumänska transportföretaget med personal.

Kattmatstransport riskerade välta på E6

?Betydande risk att ekipaget skulle lägga sig?

Vägbrottsgruppen i Helsingborg, eller "Roadcrime" som den kallas i folkmun, stoppade under måndagskvällen ett rumänskt ekipage lastat med ICA:s kattmat på väg på E6, från Helsingborg till Borås. Lasten ombord hade kalvat och kapellet buktade betänkligt åt vänster.
- Man ville ju inte gärna uppehålla sig allt för nära trailern. Det fanns en betydande risk att hela ekipaget skulle lägga sig på sidan, säger en av poliserna på plats.

Bötesbeloppet lär dock knappast avskräcka vare sig föraren eller åkeriet från framtida, dylika tilltag. 1 500 kronor kostade ”kalaset”.

Däremot satte polisen stopp för fortsatt färd tills man hade lastat om och säkrat godset, något som sannolikt får göras för hand eftersom den terminal som polisen lotsade ekipaget till inte har personella resurser att lasta om kattmatsburkarna.

Vid 21.20-tiden kan Proffs konstatera att ekipaget lydigt står kvar på terminalområdet.
– Både föraren och åkeriet är införstådda med att det är slutkört tills godset är omlastat, säger polisen på plats till tidningen Proffs.

 

Om artikeln

Publicerad: 2017-07-24 22:13
Kategori: Nyheter
Taggar: Helsingborg ICA Roadcrime Trafikpolisen Vägbrottsgruppen